Hier vind u enkele voorbeelden van recente opdrachten van houten vloeren die wij hebben geschuurd en afgewerkt. Van make over tot het opfrissen van de huidige vloer.


Versleten houten vloer in Meppel, na schuren weer als nieuw!

Versleten houten vloer schuren in Meppel. Deze massieve houten parket vloer in een woning in Meppel was in zeer slechte staat van onderhoud. De nieuwe bewoners van deze gezinswoning in Meppel wilden graag de massieve planken vloer laten schuren en afwerken. Omdat de houten massieve planken vloer in slechte staat verkeerde en een ander parketbedrijf de vloer niet wilde schuren en afwerken met een grijze kleurolie hebben wij van Parketschuren.com de massieve houten parket vloer gratis en vrijblijvend op locatie in Meppel bekeken. Het was inderdaad een massieve beuken houten planken vloer zoals wij ze niet dagelijks tegenkomen. Des te groter was de uitdaging om deze massieve houten beuken planken vloer door middel van schuren weer nieuw leven in te blazen. Van tevoren hebben we wel met onze klant in Meppel afgesproken dat er een kans aanwezig kan zijn dat niet alle onregelmatigheden door het schuren van de massieve houten planken vloer verwijderd worden. Onze klant in Meppel ging daar mee akkoord en na het schuren was het resultaat ook voor ons boven verwachting. Na het schuren van deze houten parket vloer in Meppel is deze afgewerkt met olie. In dit geval de Royl componenten olie in de kleur grijs van Riggo. Het resultaat……….na het schuren was de beuken houten planken vloer zo goed als nieuw. Tevens was de vloer na het schuren en oliën aangepast aan de huidige woonwensen van onze klant uit Meppel. Ook vragen over het schuren, afwerken of onderhouden van uw houten parket vloer? Parketschuren.com is u graag en vrijblijvend van dienst voor meer informatie.


Beuken houten tapis parket vloer schuren en olië in kleur Zwolle.

Beuken houten parket vloer schuren in Zwolle. Momenteel worden er veel oude houten parket vloeren na het schuren afgewerkt met olie in kleur. Het voordeel hiervan is dat na het schuren de vloer kan worden aangepast aan de huidige woonwensen. In deze tussenwoning in Zwolle ligt een beuken houten parket vloer we mochten schuren en oliën. Niet alle houtsoorten zijn geschikt om na het schuren af te werken met een kleur olie. Met name donkere en tropische houtsoorten kunnen na het schuren lastig worden afgewerkt met olie in kleur. Er is voor deze houten parket vloeren wel een andere manier om toch lichter te blijven. Dit wordt gedaan door na het schuren af te werken met een onzichtbare lak. O.a. Riggo Skylt, Loba Invisible Protect, Bona Pure of de Pallmann zero. Bij deze lakken ziet de houten parket vloer er na het schuren en afwerken eruit alsof deze niet behandeld is. De geschuurde uitstraling blijft volledig behouden. Eiken houten parket vloeren zijn zeer geschikt om na het schuren af te werken met olie in kleur. Tevens kunnen eiken houten parket vloeren worden gerookt met ammoniak. De dampen van ammoniak gaan een reactie aan met de inhoud stoffen van eiken waardoor de kleur veranderd van geel naar bruin. Als de eiken houten parket vloer na het schuren wordt gerook en bijvoorbeeld wit geolied dan ontstaat er een hele mooie natuurlijke grijze kleur. Deze beuken houten parket vloer in Zwolle mocht van onze klant een stuk lichter worden na het schuren. Dit hebben we gedaan door de beuken houten parket vloer na het schuren in de twee componenten olie te zetten met wit pigment er aan toegevoegd. Op deze manier is de beuken houten parket vloer in Zwolle na het schuren een stuk lichter geworden en aangepast aan de huidige woonwensen. Wilt u ook uw houten parket vloer laten schuren en afwerken met (kleur)olie, (matte) lak of zelfs onzichtbare lak o.a. skylt of loba. Neem vrijblijvend contact op met Parketschuren.com


Beuken houten parket vloer schuren en afgewerkt met 2k olie in Ruinerwold.

Beuken houten parket vloer schuren in Ruinerwold. De nieuwe bewoners van een grote vrijstaande woning in Ruinerwold wilden de beuken houten parket vloer laten schuren. Nadat een ander bedrijf deze beuken houten parket vloer niet wilden schuren maar adviseerde een nieuwe vloer aan te schaffen zijn wij van parketschuren.com benaderd. In deze woning in Ruinerwold lag inderdaad een behoorlijk geschotelde beuken houten parket vloer. De vloer is traditioneel tapis gelegd. Tapis is Frans voor tapijt en staat voor een bepaalde manier van leggen. Eerst wordt een tussen vloer gelegd van spaanplaat of mozaïek parket. Deze tussen vloer wordt volledig glad geschuurd. Na het schuren worden op deze tussen vloer massieve stroken parket van 6 mm of 9 mm dik gelijmd en genageld. Vervolgens wordt de houten parket vloer in een aantal schuurgangen vlak geschuurd. Na het schuren worden de spijkergaatjes gevuld met een mix van voegenkit en schuurstof. De vloer wordt dan nog een keer geschuurd en vervolgens afgewerkt. Door een combinatie van droge lucht en minder goede verlijming was deze houten parket vloer op de zijkanten omhoog gekomen ( geschoteld). De bewoners van deze parket vloer in Ruinerwold wilden graag de vloer behouden en niet verwijderen. Na goed overleg met betrekking tot het eindresultaat zijn we begonnen met het schuren van deze houten parket vloer in Ruinerwold. Vooraf hebben we aangegeven dat er een kans zou kunnen bestaan dat na het schuren er nog stroken enigszins omhoog zouden kunnen staan. De bewoners van deze woning in Ruinerwold gingen hier mee akkoord. Het resultaat was boven verwachting. Na het schuren was de beuken houten parket vloer volledig vlak. Door het opnieuw frezen van de velling kanten heeft de vloer na het schuren bijna een nieuwe uitstraling. De nieuwe bewoners van deze grote vrijstaande woning in Ruinerwold waren meer dan tevreden na het schuren van de beuken houten parket vloer. Ook twijfels over het verwijderen of schuren van uw houten parket vloer? Parketschuren.com komt graag bij u langs voor een eerlijk advies.


Verouderde eiken lamel parket vloer geschuurd in de Wijk in Drenthe.

Verouderde eiken lamel parket vloer schuren in de Wijk. Deze eiken houten lamel parket vloer op de begane grond in een tussen woning in de plaats de Wijk in de provincie Drenthe was aan renovatie toe. De eiken houten lamel parket vloer was jaren geleden gelegd en afgewerkt met een naturel olie. Na renovatie van de woning o.a. nieuwe keuken was ook de vloer er aan toe om geschuurd te worden. Omdat de uitstraling van naturel eiken niet meer aan de huidige woonstijl voldeed is de vloer kaal geschuurd. Vanaf onze olie kleuren waaier is gekozen voor de kleur Livid W10 van Royl. Deze 2 componenten olie heeft een witte basis en kan gemengd worden met wit pigment voor een extra witte uitstraling. Na het schuren in meerdere schuurgangen is deze houten lamel parket vloer in de Wijk gepolijst en in de Royl 2K Livid W10 gezet. Na een test vlak is er voor gekozen alleen basis wit te gebruiken. De eiken houten lamel parketvloer in de Wijk in de provincie Drenthe heeft na het schuren een prachtige nieuwe look gekregen die weer helemaal past bij de huidige woonbeleving. Wilt u ook uw houten lamel parket vloer laten schuren in de provincie Drenthe dan komen we graag bij u langs met onze kleurstalen. Vanuit Wanneperveen verzorgen wij een gebied tot ongeveer 100 km vanaf Wanneperveen voor het schuren en afwerken van uw houten parket vloer. Parketschuren.com komt graag bij u langs met gratis advies voor het schuren en afwerken van uw houten parket vloer.


Traditioneel tapis gelegde houten parket vloer gerookt, geschuurd en in de kleurolie gezet in Zwolle.

Houten tapis parket vloer schuren in Zwolle Tapis parket vloeren zijn traditioneel ambachtelijk gelegde houten parket vloeren. Eerst wordt de tussen vloer van mozaïek parket of spaanplaat broodjes op de cement gebonden dekvloer verlijmd. Vervolgens wordt deze tussen vloer vlak geschuurd. Hierna worden de eiken stroken van 10cm tot wel 22 cm breed op de tussen vloer verlijmd en vernageld. De gaatjes worden gestopt met schuurstof en voegenkit waarna de gehele vloer in meerdere schuurgangen wordt geschuurd en afgewerkt. Deze houten tapis parket vloer in Zwolle is na 13 jaar opnieuw geschuurd en aan de huidige woonstijl aangepast. Dit is gedaan door de vloer kaal te schuren en daarna te roken met ammoniak. De ammoniak dampen reageren met het looizuur dat van nature in eiken aanwezig is. De kleur van het eiken veranderd hierdoor van geel naar bruin. Door de houten parket vloer na het roken te oliën met bijvoorbeeld en witte kleurolie ontstaat een hele mooie natuurlijke vergrijsde look. Wilt u uw eiken houten parket vloer schuren en roken in Zwolle dan komen we graag vooraf bij u kijken en advies geven over de mogelijkheden. Parketschuren.com uw specialist voor het renoveren van houten / parket vloeren.


Geverfde houten parket vloer in Vollenhove na het schuren weer als nieuw.

De bewoners van een vrijstaande woning in Vollenhove waren benieuwd of de grijs geverfde houten parket vloer weer in oude glorie hersteld kon worden. Omdat de grijze verf in een aantal lagen was aangebracht waren er meerdere schuurgangen nodig om de vloer kaal te schuren. Na het schuren van deze houten parket vloer in Vollenhove is deze in de Royl 2-componenten olie gezet. Normaal worden er voor het schuren van een houten vloer 3 schuurgangen doorlopen. Bij deze houten parket vloer in Vollenhove zijn we met een extra grove korrel begonnen met schuren. Vervolgens zijn we om de houten parket vloer weer netjes te krijgen de normale schuurgangen doorlopen. Ten slotte is deze houten parket vloer in Vollenhove netjes gepolijst en afgewerkt. Wilt u ook uw houten parketvloer laten schuren in Vollenhoven? Bel, mail of app ons en wij komen vrijblijvend langs voor advies bij u thuis. met vriendelijke groeten, Parketschuren.com


Eiken houten parket vloer met waterschade geschuurd in Meppel.

Deze eiken houten parket vloer ook wel duoplank of systeemplank genoemd was door een lekkage via het plafond beschadigd. Parketschuren.com heeft na advies aan huis de werkzaamheden binnen 2 weken ingepland en de vloer in Meppel geschuurd. Op deze eiken houten parket vloer was een watervlek ontstaan die door middel van reinigen en onderhoud door onze klant niet te verwijderen was. Parket is een verzamelnaam voor diverse typen houten vloeren hieronder vallen mozaïek parket, lamel parket, duo plank of multi plank. Mozaïek parket bestaat uit 8 mm massieve houten stroken vaak in blokpatroon. Deze houten parket vloeren kunnen goed geschuurd worden. Lamel parket, duoplanken en mulitplanken zijn parket vloeren met een massieve toplaag. De dikte van deze houten toplaag kan variëren van bijvoorbeeld een halve millimeter tot 6 millimeter. Vloeren met een dikte vanaf 2 mm kunnen mits met zorg goed geschuurd worden. Ook zijn er de zogenoemde tapis parket vloeren, dit zijn traditioneel ambachtelijk gelegde parket vloeren. Hierbij worden massieve stroken van 6 tot 9 mm gelijmd en vernageld op een mozaïek of spaanplaat tussen vloer. Vaak worden deze vloeren in een patroon gelegd bijvoorbeeld visgraat parket. Ook deze houten tapis parket vloeren kunnen goed door ons geschuurd worden. Wilt u ook uw lamelparket, duo plank, multi plank, mozaïek of tapis parket vloer laten schuren in Meppel. Neem vrijblijvend contact met ons op.


Beuken houten parket vloer geschuurd in Emmeloord, van slechte staat naar nieuw staat.

Deze beuken houten parket vloer in een tussenwoning in Emmeloord was in zeer slechte staat. De nieuwe bewoners van deze woning in Emmeloord waren van plan om deze houten beuken parketvloer te verwijderen. Na een bezoek aan de website van Parketschuren.com is er een afspraak gemaakt voor een bezoek aan huis in Emmeloord voor vrijblijvend advies of de vloer nog te schuren zou zijn. De beuken houten parketvloer in Emmeloord was er zeker aan toe om geschuurd te worden. Onze klant wou de vloer graag licht houden daarom is er gekozen voor de Loba Invisible Protect, deze lak zorgt voor een goed bescherming waarbij de geschuurde uitstraling behouden blijft. Tevens is de Loba Invisible Protect een volledig matte lak. Onze klant in Emmeloord was verbaasd over het resultaat na het schuren van de beuken houten parketvloer. Er mag gezegd worden dat deze beuken houten parket vloer na het schuren het predicaat nieuwe vloer mag ontvangen. Ook uw vloer laten schuren in Emmeloord? Parketschuren.com komt vrijblijvend bij u thuis om te kijken of uw parketvloer ook in nieuwstaat kan worden gebracht. Of dat uw houten parket vloer door middel van schuren een andere look kan krijgen. Parketschuren.com uw partner voor het renoveren van uw houten parket vloer.


Visgraat houten parketvloer geschuurd, gerookt en geolied in Pesse.

Deze houten visgraat parketvloer is 14 jaar geleden gelegd in een woning in Pesse. Parketschuren.com heeft deze houten visgraat parketvloer in Pesse geschuurd, gerookt en geolied. Na het schuren is deze houten visgraat parketvloer gerookt en geolied. Door het roken ontstaat er een reactie van de inhoud stoffen in het eiken hout. Deze inhoud stoffen worden looizuur genoemd en deze reageren met ammoniak dampen. De gele eiken kleur veranderd in donker bruin. Door dit af te werken met een witte olie ontstaat er een mooie vergrijsde kleur. Wilt u uw houten vloer laten schuren in Pesse? Of uw houten vloer laten roken in Pesse? Parketschuren.com is u graag van dienst om uw parketvloer te schuren, te roken/olien in Pesse.


Houten parketvloer schuren en lakken in Nunspeet.

Deze bestaande houten vloer in een tussenwoning in Nunspeet is opnieuw geschuurd en gelakt. Het verschil tussen lakken en oliën is dat bij lak de afwerking op het hout wordt aangebracht. En olie trekt in de poriën van het hout waardoor het hout wordt verzadiging en de vloer wordt beschermt. Deze houten vloer in Nunspeet is eerst volledig kaal geschuurd en daarna afgelakt. Bij afwerken met lak zijn vuil en verontreinigingen makkelijk te verwijderen. Deze houten vloer in Nunspeet is geschuurd en gelakt met de Mega Lak van Bona. Wilt u uw vloer laten schuren en lakken in Nunspeet dan zijn wij u graag van dienst. Uiteraard kunnen wij uw vloer in Nunspeet ook schuren en oliën, ook in diverse kleuren. Parketschuren.com uw professionele adres voor parket of houten vloeren schuren en afwerken in Nunspeet