Uw specialist in vloerrenovatie

Referenties

Hier vind u enkele voorbeelden van Recente opdrachten van houten vloeren die wij hebben geschuurd en afgewerkt. Van make over tot het opfrissen van de huidige vloer.

Reparatie/aanheling parket,houten vloer en schuren+olien

Ook voor het repareren/aanhelen en schuren / olie /lakken van uw bestaande houten parketvloer bent u bij parketschuren.com aan het juiste adres. Bij deze klant uit Zwolle is de vloer onzichtbaar aangeheeld en vervolgens geschuurd en in de olie gezet. Eerst worden de bestaande parket delen netjes in het bestaande patroon uitgezaagd. Hierna worden de nieuwe parketdelen pas gezaagd en netjes ingetand. Als alles netjes is pasgemaakt wordt de gehele vloer geschuurd en opnieuw afgewerkt. Na het schuren bij deze klant uit Zwolle is er gekozen voor 2 componenten olie. Ook is het mogelijk de vloer na het schuren te lakken en te kleuren. Hierbij wordt pigment aan de olie toegevoegd. Op deze manier zijn vele mogelijkheden in diverse kleuren. Wilt u ook uw houten parket vloer laten repareren, aanhelen of schuren en olien of lakken. Bel, mail of app ons ook s`avonds bereikbaar.

Beuken Houten Parketvloer Schuren in Meppel

Beuken Houten Parketvloer Schuren in Meppel

In een jaren ’60 woning in de plaats Meppel in de provincie Drenthe ligt deze beuken massieve houten junckers parket vloer. Junckers massieve houten parketvloer zijn in de jaren ’90 veel verkocht. Deze junckers massieve houten parket vloeren zijn 22 mm dik en daardoor vaak en goed te schuren. Op de eerste foto kunt u zien dat massieve houten parketvloer in deze woning in Meppel zeer gehavend is door krassen en slijtage. Door te starten met korrel 40 zijn de diepe krassen en deze massieve houten parketvloer in Meppel weg geschuurd. Vervolgens is met door middel van meerdere schuurgangen, korrel 80 en vervolgens korrel 120 de vloer schoon en vlak geschuurd. Na het polijsten van deze massieve houten parketvloer is de 2 componenten olie aangebracht. Het resultaat was een vloer zo goed als nieuw.

Wilt u ook uw houten parketvloer laten schuren in de provincie Drenthe, Meppel, De Wijk, Ruinen, Wanneperveen, Steenwijk, Nijeveen, Kolderveen, Pesse, Koekange, Havelte, Diever etc. etc. dan bent u bij parketschuren.com aan het goede adres.

Wij komen altijd vooraf bij u thuis voor een uitgebreide vloercontrole en advies met betrekking tot en schuren en afwerken van uw massieve houten parketvloer.

 

 

Eiken Houten Stroken Parketvloer Schuren in Meppel

Eiken Houten Stroken Parketvloer Schuren in Meppel

In een woning in Meppel ligt deze eiken houten stroken parketvloer. De vloer was in een slecht staat van onderhoud. De bewoners van deze woning in Meppel waren eerst van plan om de vloer te verwijderen. Na een tip van een van onze klanten waar we ook de vloer in Meppel hebben geschuurd hebben ze ons gebeld. Deze eiken houten stroken parketvloer in Meppel was al eens door een doe het zelfer geschuurd. Het resultaat hiervan was een vloer met veel krassen, heuvels en dalen. Omdat het een dikke eiken houten stroken vloer betreft is het mogelijk om extra brut te schuren. Hierdoor is het mogelijk om zo goed als alle schuurfouten er weer uit te schuren. Na het schuren en afwerken met 2 komponenten olie van deze eiken houten stroken parketvloer in Meppel was het resultaat dan ook boven verwachting. Het voordeel van houten vloeren, onder houten vloeren vallen, stroken parket, duo planken, gelaagd massief, lamelparket, mozaiek parket, massieve planken etc, is dat deze door middel van schuren weer een tweede of derde leven kunnen krijgen.

Waar bij menig doe het zelfer vaak een vloer vol heuvels, dalen en krassen ontstaat kunnen wij van parketschuren.com uw vloer schuren en afwerken met als resutaat een vrijwel nieuwe vloer. Soms is de houten parket vloer na het schuren nog mooier als nieuw omdat we deze in de huidige gewenste kleur kunnen afwerken.

Wilt u meer informatie over het schuren van uw houten pareketvloer in Meppel?

Mail ons, bel of app en wij zijn u graag van dienst bij het schuren van uw houten parketvloer in Meppel.

 

 

Oude Planken Parketvloer Schuren Alkmaar

Oude Planken Parketvloer Schuren in Alkmaar

In een tussenwoning in Alkmaar ligt deze Maple houten parket vloer. De bewoners van deze tussenwoning in Alkmaar wilden na jaren van achterstallig onderhoud de houten parketvloer laten schuren. Na het beoordelen van deze Maple houten parketvloer in deze woning in Alkmaar hebben we een afspraak gemaakt om de houten parketvloer te gaan schuren.

De houten parketvloer was voor het schuren in zeer slechte staat van onderhoud, zoals u op de foto kunt zien. Na het schuren van deze Maple houten parketvloer waren de bewoners van deze tussenwoning in Alkmaar zeer tevreden. Deze houten parketvloer in Alkmaar was zo versleten dat het resultaat na het schuren boven verwachting was.

Dit zijn ook de grote voordelen van een houten vloer. Of het nu gaat om massieve houten planken, lamel parket, tapis parket, mozaïek parket, gelaagd massief, duo planken of welke houten parketvloer dan ook. Na vele jaren van intensief gebruik kan door schuren en opnieuw afwerken met lak of olie de houten parketvloer weer nieuw leven worden in geblazen.

Tevens kan de uitstraling van de houten parket vloer door het schuren worden aangepast aan de huidige woonwensen qua kleur, of glansgradatie. Na het schuren van de houten parketvloer kunnen we door het gebruik van kleur olie alle mogelijke kleuren toepassen. Ook zijn er na het schuren van de houten parket vloer diverse mogelijkheden qua lakken,van helemaal mat tot hoogglans en alles wat daar tussen zit.

Visgraat houten parket vloer schuren in Alkmaar

Visgraat houten parket vloer schuren in Alkmaar

In de oude binnenstad van Alkmaar lag deze oude afzelia tapis gelegde houten parketvloer. De wens van de bewoners was om de vloer te laten schuren. Na vrijblijvend in Alkmaar de afzelia tapis gelegde houten parketvloer te hebben beoordeeld en opgemeten is de afspraak gemaakt om te schuren. Omdat het een oude tapis gelegde parketvloer betrof bestaat de mogelijkheid dat de spijkers/nagels door het schuren in het zicht komen. Na het schuren met korrel 40 van deze oude houten visgraat parketvloer in Almaar hebben we dan ook alle zichtbare spijkers/nagels weer in het hout gedreveld. Vervolgens zijn we gaan schuren met korrel 60 en korrel 100. Tijdens deze schuurgangen kwamen er nog een aantal spijkers/nagels in het zicht en deze zijn ook allemaal weg gedreveld. De oude houten visgraat parket vloer in Alkmaar is vervolgens helemaal dicht gevoegd. Dit dichtstoppen van de gaatjes en kieren wordt gedaan met schuurstof en voegenkit. Na het schuren van de laatste schuurgang op deze oude houten visgraat parket vloer zijn alle naden, kieren en gaatjes dicht gestopt. Vervolgens is de parketvloer gepolijst en afgewerkt met Royl 2-componenten olie naturel. De oude tapis gelegde visgraat parket vloer in deze woning in Alkmaar ziet er weer uit als nieuw. Wilt u ook uw visgraat parket vloer, planken vloer, lamelparket of ander houten vloer laten schuren?

Parketschuren.com komt vrijblijvend langs bij u thuis in Alkmaar voor advies over de afwerking en mogelijkheden met betrekking tot het schuren van uw vloer.

Versleten Houten Planken Vloer Schuren in Meppel

Versleten houten planken vloer schuren in Meppel

In Meppel, bekend van de Meppel donderdag die zes weken lang elke donderdag wordt gehouden in de zomer lag deze versleten houten planken vloer. Omdat het een massieve 20 mm dikke eiken planken vloer betrof  zaten er behoorlijk wat naden en kieren in de vloer. Tegenwoordig worden er veel systeem vloeren ook wel duo planken genoemd verkocht. Deze vloeren systeem vloeren of duoplanken werken minimaal. Hierdoor ontstaan er ook geen kieren of naden bij deze vloeren. Begin jaren ´90 werden er juist veel 20 mm massieve vloeren verkocht. Vaak worden wij van Parketschuren.com gevraagd of we deze naden en kieren kunnen dicht stoppen. Helaas is dit niet mogelijk omdat de vloer in de winter krimpt en in de zomer weer uitzet. Na het schuren zou de massieve planken houten vloer er weer netjes uitzien. Vervolgens als de vloer in de zomer weer uitzet wordt het stopsel er uit de kieren en naden geperst wat er niet mooi uit ziet. Parketschuren.com adviseert om de massieve houten planken vloer voor het schuren zo goed als mogelijk aan te slaan, samen te trekken. Vervolgens de massieve houten planken vloer te schuren en af te werken met olie. Wanneer in de winter dan een luchtbevochtiger wordt gebruikt waardoor de luchtvochtigheid op peil blijft zal de vloer nog maar minimaal krimpen. Een goede vochtbalans tussen de 45% en 65% is tevens een goed voor de gezondheid.

Wilt u meer informatie over het schuren van uw massieve houten vloer neem dan nu contact op met Parketschuren.com. Het is ook mogelijk om te appen of te mailen.

Oude Eiken Houten Parketvloer Schuren in Ruinen

Oude Houten Parketvloer Schuren in Ruinen

Deze oude houten parketvloer in een woning in Ruinen was nodig aan een schuurbeurt toe. De oude houten parketvloer was enorm verkleurd en erg donker geworden. De bewoners van deze woning in Ruinen wilden de vloer laten schuren en en zijn oorspronkelijke natuurlijke uitstraling terug geven. Parketschuren.com heeft deze oude houten parketvloer na het schuren in de 2 componenten naturel olie gezet van Royl. Dit is een natuurlijke olie die er voor zorgt dat na het schuren de vloer volledig wordt verzadigt en door het tweede component extra slijtvast is. Tevens is de vloer na het schuren en oliën extra snel weer belastbaar. Waar bij gewonde olie de eerste 10 dagen opgepast moet worden met water is de 2 componenten Royl olie na het schuren en oliën na 12 uur weer beloopbaar. Wilt u ook uw houten parketvloer laten schuren?

Bel ons vrijblijvend voor meer informatie over schuren en afwerken van uw lamel(parket) of massieve planken vloer.

Versleten houten vloer na schuren weer als nieuw

Versleten houten vloer schuren in Hattem.

Deze massieve houten parket vloer in een woning in Hattem was in zeer slechte staat van onderhoud. De nieuwe bewoners van deze gezinswoning in Hattem wilden graag de massieve planken vloer laten schuren en afwerken. Omdat de houten massieve planken vloer in slechte staat verkeerde en een ander parketbedrijf de vloer niet wilde schuren  en afwerken met een grijze kleurolie hebben wij van Parketschuren.com de massieve houten parket vloer gratis en vrijblijvend op locatie in Hattem bekeken. Het was inderdaad een massieve beuken houten planken vloer zoals wij ze niet dagelijks tegenkomen. Des te groter was de uitdaging om deze massieve houten beuken planken vloer door middel van schuren weer nieuw leven in te blazen. Van tevoren hebben we wel met onze klant in Hattem afgesproken dat er een kans aanwezig kan zijn dat niet alle onregelmatigheden door het schuren van de massieve houten planken vloer verwijderd worden. Onze klant in Hattem ging daar mee akkoord en na het schuren was het resultaat ook voor ons boven verwachting. Na het schuren van deze houten parket vloer in Hattem is deze afgewerkt met olie. In dit geval de Royl   componenten olie in de kleur grijs van Riggo. Het resultaat……….na het schuren was de beuken houten planken vloer zo goed als nieuw. Tevens was de vloer na het schuren en oliën aangepast aan de huidige woonwensen van onze klant uit Hattem.

Ook vragen over het schuren, afwerken of onderhouden van uw houten parket vloer?

Parketschuren.com is u graag en vrijblijvend van dienst voor meer informatie.

Beuken houten tapis parket vloer schuren en oliën in kleur in Zwolle

Beuken houten parket vloer schuren in Zwolle.

Momenteel worden er veel oude houten parket vloeren na het schuren afgewerkt met olie in kleur. Het voordeel hiervan is dat na het schuren de vloer kan worden aangepast aan de huidige woonwensen. In deze tussenwoning in Zwolle ligt een beuken houten parket vloer we mochten schuren en oliën.

Niet alle houtsoorten zijn geschikt om na het schuren af te werken met een kleur olie. Met name donkere en tropische houtsoorten kunnen na het schuren lastig worden afgewerkt met olie in kleur.

Er is voor deze houten parket vloeren wel een andere manier om toch lichter te blijven. Dit wordt gedaan door na het schuren af te werken met een onzichtbare lak. O.a. Riggo Skylt, Loba Invisible Protect, Bona Pure of de Pallmann zero. Bij deze lakken ziet de houten parket vloer er na het schuren en afwerken eruit alsof deze niet behandeld is. De geschuurde uitstraling blijft volledig behouden.

Eiken houten parket vloeren zijn zeer geschikt om na het schuren af te werken met olie in kleur.

Tevens kunnen eiken houten parket vloeren worden gerookt met ammoniak. De dampen van ammoniak gaan een reactie aan met de inhoud stoffen van eiken waardoor de kleur veranderd van geel naar bruin. Als de eiken houten parket vloer na het schuren wordt gerook en bijvoorbeeld wit geolied dan ontstaat er een hele mooie natuurlijke grijze kleur.

Deze beuken houten parket vloer in Zwolle mocht van onze klant een stuk lichter worden na het schuren. Dit hebben we gedaan door de beuken houten parket vloer na het schuren in de twee componenten olie te zetten met wit pigment er aan toegevoegd. Op deze manier is de beuken houten parket vloer in Zwolle na het schuren een stuk lichter geworden en aangepast aan de huidige woonwensen.

Wilt u ook uw houten parket vloer laten schuren en afwerken met (kleur)olie, (matte) lak of zelfs onzichtbare lak o.a. skylt of loba. Neem vrijblijvend contact op met Parketschuren.com

Beuken houten parket vloer schuren en afgewerkt met 2k olie in Hasselt.

Beuken houten parket vloer schuren in Hasselt.

De nieuwe bewoners van een grote vrijstaande woning in Hasselt wilden de beuken houten parket vloer laten schuren. Nadat een ander bedrijf deze beuken houten parket vloer niet wilden schuren maar adviseerde een nieuwe vloer aan te schaffen zijn wij van parketschuren.com benaderd.

In deze woning in Hasselt lag inderdaad een behoorlijk geschotelde beuken houten parket vloer. De vloer is traditioneel tapis gelegd. Tapis is Frans voor tapijt en staat voor een bepaalde manier van leggen. Eerst wordt een tussen vloer gelegd van spaanplaat of mozaïek parket. Deze tussen vloer wordt volledig glad geschuurd. Na het schuren worden op deze tussen vloer massieve stroken parket van 6 mm of 9 mm dik gelijmd en genageld.

Vervolgens wordt de houten parket vloer in een aantal schuurgangen vlak geschuurd. Na het schuren worden de spijkergaatjes gevuld met een mix van voegenkit en schuurstof. De vloer wordt dan nog een keer geschuurd en vervolgens afgewerkt.

Door een combinatie van droge lucht en minder goede verlijming was deze houten parket vloer op de zijkanten omhoog gekomen ( geschoteld). De bewoners van deze parket vloer in Hasselt wilden graag de vloer behouden en niet verwijderen.

Na goed overleg met betrekking tot het eindresultaat zijn we begonnen met het schuren van deze houten parket vloer in Hasselt. Vooraf hebben we aangegeven dat er een kans zou kunnen bestaan dat na het schuren er nog stroken enigszins omhoog zouden kunnen staan. De bewoners van deze woning in Hasselt gingen hier mee akkoord.

Het resultaat was boven verwachting. Na het schuren was de beuken houten parket vloer volledig vlak. Door het opnieuw frezen van de velling kanten heeft de vloer na het schuren bijna een nieuwe uitstraling.

De nieuwe bewoners van deze grote vrijstaande woning in Hasselt waren meer dan tevreden na het schuren van de beuken houten parket vloer.

Ook twijfels over het verwijderen of schuren van uw houten parket vloer?

Parketschuren.com komt graag bij u langs voor een eerlijk advies.