Uw specialist in vloerrenovatie

Beuken houten parket vloer schuren en afgewerkt met 2k olie in Hasselt.

By on 22 feb 2018 in Renovatie

Beuken houten parket vloer schuren in Hasselt.

De nieuwe bewoners van een grote vrijstaande woning in Hasselt wilden de beuken houten parket vloer laten schuren. Nadat een ander bedrijf deze beuken houten parket vloer niet wilden schuren maar adviseerde een nieuwe vloer aan te schaffen zijn wij van parketschuren.com benaderd.

In deze woning in Hasselt lag inderdaad een behoorlijk geschotelde beuken houten parket vloer. De vloer is traditioneel tapis gelegd. Tapis is Frans voor tapijt en staat voor een bepaalde manier van leggen. Eerst wordt een tussen vloer gelegd van spaanplaat of mozaïek parket. Deze tussen vloer wordt volledig glad geschuurd. Na het schuren worden op deze tussen vloer massieve stroken parket van 6 mm of 9 mm dik gelijmd en genageld.

Vervolgens wordt de houten parket vloer in een aantal schuurgangen vlak geschuurd. Na het schuren worden de spijkergaatjes gevuld met een mix van voegenkit en schuurstof. De vloer wordt dan nog een keer geschuurd en vervolgens afgewerkt.

Door een combinatie van droge lucht en minder goede verlijming was deze houten parket vloer op de zijkanten omhoog gekomen ( geschoteld). De bewoners van deze parket vloer in Hasselt wilden graag de vloer behouden en niet verwijderen.

Na goed overleg met betrekking tot het eindresultaat zijn we begonnen met het schuren van deze houten parket vloer in Hasselt. Vooraf hebben we aangegeven dat er een kans zou kunnen bestaan dat na het schuren er nog stroken enigszins omhoog zouden kunnen staan. De bewoners van deze woning in Hasselt gingen hier mee akkoord.

Het resultaat was boven verwachting. Na het schuren was de beuken houten parket vloer volledig vlak. Door het opnieuw frezen van de velling kanten heeft de vloer na het schuren bijna een nieuwe uitstraling.

De nieuwe bewoners van deze grote vrijstaande woning in Hasselt waren meer dan tevreden na het schuren van de beuken houten parket vloer.

Ook twijfels over het verwijderen of schuren van uw houten parket vloer?

Parketschuren.com komt graag bij u langs voor een eerlijk advies.