Uw specialist in vloerrenovatie

Beuken houten tapis parket vloer schuren en oliën in kleur in Zwolle

By on 19 mrt 2018 in Renovatie

Beuken houten parket vloer schuren in Zwolle.

Momenteel worden er veel oude houten parket vloeren na het schuren afgewerkt met olie in kleur. Het voordeel hiervan is dat na het schuren de vloer kan worden aangepast aan de huidige woonwensen. In deze tussenwoning in Zwolle ligt een beuken houten parket vloer we mochten schuren en oliën.

Niet alle houtsoorten zijn geschikt om na het schuren af te werken met een kleur olie. Met name donkere en tropische houtsoorten kunnen na het schuren lastig worden afgewerkt met olie in kleur.

Er is voor deze houten parket vloeren wel een andere manier om toch lichter te blijven. Dit wordt gedaan door na het schuren af te werken met een onzichtbare lak. O.a. Riggo Skylt, Loba Invisible Protect, Bona Pure of de Pallmann zero. Bij deze lakken ziet de houten parket vloer er na het schuren en afwerken eruit alsof deze niet behandeld is. De geschuurde uitstraling blijft volledig behouden.

Eiken houten parket vloeren zijn zeer geschikt om na het schuren af te werken met olie in kleur.

Tevens kunnen eiken houten parket vloeren worden gerookt met ammoniak. De dampen van ammoniak gaan een reactie aan met de inhoud stoffen van eiken waardoor de kleur veranderd van geel naar bruin. Als de eiken houten parket vloer na het schuren wordt gerook en bijvoorbeeld wit geolied dan ontstaat er een hele mooie natuurlijke grijze kleur.

Deze beuken houten parket vloer in Zwolle mocht van onze klant een stuk lichter worden na het schuren. Dit hebben we gedaan door de beuken houten parket vloer na het schuren in de twee componenten olie te zetten met wit pigment er aan toegevoegd. Op deze manier is de beuken houten parket vloer in Zwolle na het schuren een stuk lichter geworden en aangepast aan de huidige woonwensen.

Wilt u ook uw houten parket vloer laten schuren en afwerken met (kleur)olie, (matte) lak of zelfs onzichtbare lak o.a. skylt of loba. Neem vrijblijvend contact op met Parketschuren.com